Logga 2017

   

Frostis islandshästtävling

 

Frostis islandshästtävling är 1-2/7 och plats är ovalbanan på travet. Första start på lördagen är 13:00 och 9:00 söndag, uttagningarna hålls på lördagen och finalerna rids under söndagen. Preliminära sluttider är 18:00 lördag och 16:00 söndag. Fika och lunch finns till försäljning.

Då det inte finns fasta sittplatser vid ovalbanan är det bra att ta med sig egen stol.

Frostis sommartävling är en officiellt godkänd Sporttävling enligt Svenska Islandshästförbundet och följer det s.k. FIPO-reglementet, den ursprungligen tyska tävlingsformen för islandshäst.

 

Man tävlar i fyrgång, femgång och tölt på en ovalbana och pass på raksträcka.
En bra tävlingshäst inom Sport är en häst som har rena gångarter,stora imponerande rörelser och som är lydig för små hjälper.De bästa hästarna kan både gå i hög samling och i explosiva tempon.Temperamentet hos tävlingshästarna varierar men för att nå den största framgången måste hästen utstråla lätthet och kraftfullhet.

Mer information kommer löpande på Frostis hemsida http://frosti.nu/t%C3%A4vling.html
Anmälan görs via icesale här: https://www.icesale.se/competitions/703
Vill man läsa mer om tävlingsformen kan man gå in här på Svenska Islandshästförbundets hemsida http://www.icelandichorse.se/tavling/Sport/Frosti hälsar alla varmt välkomna att komma på tävlingen, både som deltagare och åskådare!