Logga 2017

   

Team Chasing i Lycksele

 

Lappmarksryttarna kommer måndagen den 3/7 att arrangera Team Chasing på Lycksele Travet. 

Team Chasing är en variant av terrängtävlan där hästarna får använda sin naturliga flockinstinkt för att i lag ta sig runt en lättare terrängbana. Två av hindren kommer vara bedömningshinder och dessa ska hoppas samtidigt med alla 8 hovar i luften för att undvika tidstillägg.

Målet med tävlingen är att låta ryttare och hästar prova på Team Chasing på ett roligt och lättsamt sätt. Tävlingsdagen kommer att delas upp i två delar. På förmiddagen ska alla lag rida en träningsomgång på banan med instruktör och på eftermiddagen rider alla sin tävlingsomgång.

2 ekipage/ lag. Ni anmäler er i lag och de som inte har någon lagkamrat kan vi försöka hjälpa att hitta en lagkamrat till.

Rosetter delas ut till lagen som kommer på 1:a, 2:a och 3:e plats.

Stall Dubbel – W, Din seminstation i Lappland för alla hästraser och återförsäljare till Kraft sponsrar med 2st kraftfodersäckar till det vinnande laget.

Vi arrangerar tävlingen som en klubbtävling och därför behövs ej tävlingslicens. Säkerhetsväst och hjälm rekommenderas för alla ryttare och är obligatoriskt för ryttare under 18år. Grönt kort och vaccinationsintyg på häst/ ponnyn krävs. 

Terrängbanan kommer innehålla ungefär 8 hinder och vara en sträcka på ungefär 2 km. Hinderhöjden är max 50 cm och hindren kommer mest bestå av stockar, ej titthinder. 3 stopp på samma hinder leder till ej godkänd ritt eller 5 stopp totalt/ lag. 

Starttid: Träningen beräknas starta 09:00 och tävlingen 13.00. Vi kommer ha ungefär 10 startande lag.

Priser: Startavgift: 300kr/ lag ink uppstallning  

Sista anmälningsdag: 26/6 och anmälan är bindande från 19/6. 

Uppstallning med urmockatspån ingår i startavgiften. Vill någon ha mer spån eller helt ren spån måste man själv ordna detta.

Kontakta Cecilia Holmqvist för anmälan eller om du har frågor. 073-0566566 eller Cecilia_holmqvist@hotmail.com

Cafeteria med lättare lunch m.m kommer finnas på tävlingsområdet. Vi behöver även funktionärer så om du är intresserad av att hjälpa till, kontakta Cecilia Holmqvist.

Mer info kommer närmare startdatum. Så då hoppas vi på fint väder och en rolig dag tillsammans!