HÄSTVECKAN 2015

 

Hästveckan 2015 startade med fullt program på fredagen. Uppvisningar på kv. Köpmannen och på kvällen trav och rockpub. Lördagen fylldes med ponnyhopptävlingar och barnens dag på Lappmarksryttarna samt islandshästtävlingar på travbanan. Tävlingarna fortsatte på söndagen men då bjöd även Göte och Jeanette in till "Öppet hus" i sitt stall i Gäddträsk. Måndagen spenderade många på Lyckseletravet då det bjöds på lunchtrav.
Dagen efter så var det dags för ponnytrav på travbanan. Carina Nygren hade öppet hus på sin gård i Umgransele och på kvällen var det hoppträning för Anna Spencer på Tanne gård. Långritten gick av stapeln på onsdagen och man red från Gammplatsen till travbanan. På kvällen blev det gymkhanalekar och bad med hästarna. Om man befann sig i Djupskolavan på dagen så kunde man titta på när brukshästarna klippte gräsmattan. Fart och fläkt på torsdagen med fättävlan på travet. Långrittsgänget påbörjade ritten tillbaka. Fredagen bestod av kvällstrav på travbanan. Sista dagen på Hästveckan anordnade Lappmarksryttarna uppvisning i Mounted archery samt Körrally. Sist men inte minst så valde många att avrunda året Hästvecka med en dans på Travlogen.

 

                                                    HÄSTVECKAN 2014

2014 års upplaga av Hästveckan öppnades i vanlig ordning med invigning på torget första dagen. Där kunde man njuta av diverse uppvisningar med hästar. Bland annat så hade vi besök av Rolf Hedquist som skickligt visade upp sitt fyrspann. Lappmarksryttarna genomförde hopptävling på torget och det erbjöds även prova på ridning. Dagen avrundades med kvällstrav och rockpub på travbanan. Hästveckan fortsatte med smådjurens dag på torget med många barn och vuxna på besök. Stall dubbel W höll öppet hus i Gäddträsk och som vanligt så arrangerades även ponnytrav på travbanan. Nytt för i år var berättarcafet på Viltboa. Där samlades intresserade och berättade och lyssnade på intressanta hästberättelser. En annan aktivitet som arrangerades var hoppträning på Tanne gård för populära instruktören Anna Spencer. Tanne Hästförening arrangarade långritt till travbanan. Denna gång startade ritten på Gammplatsen och hade man tur kunde man se alla ekipage passera genom centrum. Sammanfattat så var Hästveckan 2014 ett lyckat arrangemang med totalt 6900 besökare och 533hästar som deltog i dom olika eventen. Vi vill tacka alla som ställt upp och hjälp till, alla som deltagit på dom olika aktiviterna och självklart all publik. Vi ses 2015!

 

 

                                             HÄSTVECKAN 2013

Hästveckan hade sin invigning på torget och då bjöds det bland annat på hästhoppning, köruppvisning, ponnyridning och loppis mm. På kvällen så arrangerade Lyckseletravet kvällstrav och passade på att inviga "nya" travbanan som genomgått en större förändring då man byggt om hela travbanan och fått dosering av kurvorna. Påföljande dag fortsatte i invigandets spår med invigning och tävling på travbanans nya islandshästbana. I samband med tävlingen så höll Distriktsveterinärerna en clinic med temat "Känn din häst bäst" som är en ny tjänst som de tillhandahåller. Under clinicen så visade de hur undersökningen går till och även hur man raspar tänder på en häst. Kvällen bjöd på riddarspel och några lyckliga hade hittat gömda skor i Hästveckans guldskotävling och fick därmed gå in gratis på arrangemanget. Sista timmarna på kvällen så dansades det loss till bandet Tool Eights på travlogen och deras rockpub. Även i år så bjöd Stall Dubbel W in till öppet hus där man bjöd på fika och visade upp sina hästar. Och i vanlig ordning så innehöll hästveckan ponnytrav på travbanan där de yngre kuskarna tävlade mot varandra med sina ponnyer. Årets långritt var lyckad med glada deltagare och hästar. Ritten startade i byn Knaften och avslutades på travbanan. Där blev det bad med hästarna och gymkhana. Ryttare och hästar övernattade och dagen efter så red man i samlad tropp tillbaka till Knaften. Ett annat populärt inslag i Hästveckan var kobingon. Några lyckliga hade spelat på rätt nummer och blev lyckliga vinnare! Nu blickar vi framåt och smider planer inför Hästveckan 2014! Du kanske har en idé på ett arrangemang som skulle passa in på Hästveckan? Kom gärna med förslag!

 

Vi vill passa på att tacka alla besökare och funktionärer för Hästveckan 2013 och välkomna alla till årets Hästvecka 2014, vi ses!

Från vänster: Emma Karlsson, Linda Burman, Mia Forsgren, Ann-Charlott Lindström, Anna Johansson, Anna-Karin Johansson samt kossorna. Bilden är tagen av Sofie Meta på Lokaltidningen.